La necessitat de mantenir la cabana equina com una de les produccions que ajuden a diversificar l’activitat agrària, a banda d’altres consideracions de gran importància relacionades amb les excel•lents propietats nutritives i saludables de la carn que se’n deriva i els grans beneficis mediambientals –a més dels merament turístics- de la presència de cavalls a les muntanyes andorranes, va promoure la presa d’accions destinades a assegurar-ne el futur de la cabana.
El projecte de cria i engreix de pollins al nostre país va ser encetat al 2013 per l’Associació de Pagesos i Ramaders a través de la seva Comissió de Ramaderia, i emparat pel Departament d’Agricultura del Govern d'Andorra i per l'operador carni March i Segarra. Els objectius del mateix eren la desestacionalització de la producció de cavall, amb la finalitat d'abastir el mercat durant tot l'any i de fidelitzar els consumidors, i l'establiment d'unes pautes de cria i engreix òptimes per obtenir un producte de màxima qualitat.
Gràcies al suport general dels ramaders andorrans, després de dos anys van ser assolits aquests reptes i, gràcies a la publicació del Reglament relatiu a la utilització del segell oficial de control i garantia "Carn de Qualitat Controlada d'Andorra" per a la producció de carn de cavall, els ramaders van tenir la possibilitat de produir una carn amb un reconeixement avalat. Per la seva part, la societat Ramaders d'Andorra SA va aprovar la inclusió d'aquesta nova línia de comercialització dins de la seva activitat, convidant tots els interessats a acollir-s'hi.
El nou context ofereix la possibilitat de diversificar la renda agrària, alhora que permet gaudir d'un gran producte a les nostres taules i mantenir la tradicional presència dels cavalls al paisatge andorrà.