L’Associació de Pagesos i Ramaders va tancar a finals del 2011 els dos estudis per a la diversificació de l’agricultura que havia encetat al 2008: el Pla de recerca sobre la Trumfa de qualitat i el Pla de recerca sobre les plantes aromàtiques i medicinals. Tots dos plans -portats a terme gràcies a l’ajut del Govern d’Andorra i al patrocini de la Banca Privada d’Andorra- han tingut uns resultats encoratjadors que han conduït a la recent creació de la societat cooperativa Sabors i Aromes d’Andorra.
El dijous 31 de maig i el dilluns 25 de juny del 2012 van ser les dates escollides per presentar als col•laboradors, a les autoritats relacionades i als mitjans els resultats dels plans de recerca. Ambdós actes van desenvolupar-se al Teatre de les Fontetes gràcies a l’amable col•laboració del Comú de la Massana, que va posar les seves instal•lacions a disposició de l’APRA.
L’Associació de Pagesos i Ramaders s’ha vist acompanyada durant aquestes jornades tan especials amb la presència del ministre d’Economia i Territori, el M.I. Sr. Jordi Alcobé; dels directius de la Banca Privada d’Andorra, Sr. Joan Cejudo i Sr. Joan Giberga; dels Consols Major i Menor de la Massana, Hble. Sr. David Baró Riba i Hble. Sr. Raül Ferré Bonet; així com de la Comissió Legislativa d’Economia del Consell i dels consellers d’Agricultura i Medi Ambient de diferents comuns, entre d’altres.
A banda de les explicacions tècniques desenvolupades pel president de l’APRA, el Sr. Xavier Coma Gasia, i els respectius tècnics encarregats dels projectes, les jornades van enriquir-se amb els parlaments del ministre d’Agricultura i els representants de la BPA, que van destacar l’esforç dut a terme per a l’obtenció de productes de qualitat dins del territori andorrà. L’agraïment a tots els productors per la cabdal feina desenvolupada durant els estudis i el lliurament d’un record per la seva participació va ser el colofó final a quatre anys de recerca.