La prova sobre la cria i l'engreix de pollins es tanca amb la consecució del segell de "Qualitat Controlada d'Andorra" per a la carn de cavall.
La prova sobre la cria i l'engreix de pollins, iniciada al 2013 per l'Associació de Pagesos i Ramaders amb el suport del Departament d'Agricultura del Govern d'Andorra i la col•laboració de l'operador carni March i Segarra, ha finalitzat, després de dos anys d'estudi, amb l'obertura d'una nova línia de carn sota el segell de "Qualitat Controlada d'Andorra" que permetrà la comercialització d'aquesta valuosa carn en un context de qualitat i a llarg termini.
El suport general dels ramaders andorrans a la prova, que ha comptat amb la participació d'un total de 19 explotacions ramaderes, ha permès assolir els objectius definits des d'un inici en relació a la desestacionalització de la producció de cavall, amb la finalitat d'abastir el mercat durant tot l'any i de fidelitzar els consumidors, i a l'establiment d'unes pautes de cria i engreix òptimes per a obtenir un producte de màxima qualitat.
L'evolució positiva del projecte ha conduït al desenvolupament d'un Reglament relatiu a la utilització del segell oficial de control i garantia "Carn de Qualitat Controlada d'Andorra" per a la producció de carn de cavall, que oferirà als ramaders la possibilitat de produir una carn amb un reconeixement avalat. Per la seva part, la societat Ramaders d'Andorra SA ha aprovat, a la seva darrera Assemblea General, la inclusió d'aquesta nova línia de comercialització dins de la seva activitat convidant tots els interessats a acollir-s'hi.
Aquest nou context ajudarà a diversificar la producció agrària, a gaudir d'un gran producte a les nostres taules i a mantenir la tradicional presència dels cavalls a les muntanyes andorranes, on aporten valor afegit al paisatge del país.