El Celler de Casa Auvinyà està situat al poble d’Auvinyà a Sant Julià de Lòria, al sud de les Valls d’Andorra. Els nostres ceps es troben en feixes i escarpades costes amb pendents del 40% al 60%, orientades a ponent a una altitud de 1.200 m.
El Celler de Casa Auvinyà està situat al poble d’Auvinyà a Sant Julià de Lòria, al sud de les Valls d’Andorra. Els nostres ceps es troben en feixes i escarpades costes amb pendents del 40% al 60%, orientades a ponent a una altitud de 1.200 m.
La seva trajectòria dins la viticultura va començar a l’any 2005 amb el desenvolupament d’un pla de recerca sobre el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi de qualitat a Andorra que vam realitzar durant cinc anys.
La filosofia del celler, és clara i contundent, “que la natura s'expressi en forma de vi ”, consisteix en la selecció de les varietats de raïm amb l’adequada capacitat de maduració per la seva vinificació i el propòsit de crear vins amb personalitat pròpia que expressin el “terroir” on viuen, l’ecosistema de muntanya d’aquestes Valls. Per assolir aquest objectiu treballem i acompanyem la vinya i el most amb molt respecte, sense manipular-los en cap de les diferents etapes de transformació i producció.
Avui, tenim uns 5.000 ceps plantats, entre varietats blanques i negres, amb una producció de 3000 botelles. Els nostres vins son:
Vi negre Evolució Pinot 100%
Vi negre Evolució Syrah 100%
Vi blanc Imagine , blanc de neu Viognier 50%, Pinot Gris 40% i Albariño 10%
ENOTURÍSME - “Sorprén els sentits”
Tenim tres propostes d’ENOTURISME: visita a les vinyes i al celler amb tastos que fem, sota reserva, de dilluns a diumenge.
Grups màxim 10 persones
Visita guiada per les persones l’equip del celler
Durada aproximada 2.30h
Reserva prèvia al e-mail casaauvinya@casaauvinya.com o al telèfon +376 863066 (horari atenció telefònica de dll a ds de 9:30 a 13:30 h i de 16:00 a 20:00 h)
Idiomes: català, castellà, francès i anglès
TAST DE NEU
Preu 15€, IGI inclòs, per persona
Visita a les vinyes i al celler amb degustació del vi blanc IMAGINE
TAST INSPIRACIÓ
Preu 25€, IGI inclòs, per persona
Visita a les vinyes i al celler amb degustació de dos vins, blanc i negre. Taula de formatges i ibèrics.
TAST EXPRESSIÓ
Preu 38€, IGI inclòs, per persona
Visita a les vinyes i al celler amb degustació dels tres vins. Taula selecció de formatges i ibèrics. Dolços gourmets.
PRODUCTES - A l'hivern 2014 estem comercialitzant 3 productes
Vi blanc: Imagine 2013, blanc de neu.
10% Albariño, 50% Viognier, 40% Pinot gris.
Altitut de las vinyes: 1.200 metros.
Orietació: Sur.
Terreny: Pissarra.
Clima de muntanya amb influència mediterrània. Primavera i estiu humit i tardor temperada i seca.
Data de verema 7 nov 2013 Selecció rigurosa del millor raïm de la “Feixa de la Noguera”, la “Costa de la Solanella” i de la “Costa del Blanc”. Verema manual en caixes de 10 kg.
Graduació alcohòlica: 12,5% vol.
Producció numerada: 1.175 botelles bordeleses de 75cl
Temperatura de consum recomanada al voltant dels 8ºC.
Blanc tranquil, de color groc llimona i reflexos verdosos. Gran intensitat aromàtica, amb predomini de la fruita tropical -fruita de la passió-, notes d’aranja i rerefons de flor groga i herba tallada. Fresc i vivaç, amb una deliciosa acidesa mineral, dens, expressiu i persistent. Per prendre sol o amb aperitius salats, marisc i peixos no massa marinats, formatges cremosos i primers plats en general.
Vi negre: EVOLUCIÓ Syrah 2012
100% Syrah*
Altitud de las vinyes: 1.200 metros.
Orientació: Sud.
Terreny: Pissarra.
Clima de muntanya amb influència mediterrània. Primavera i estiu humit i tardor temperada i seca.
Data de verema: 10 oct. Selecció rigorosa del millor raïm de la “Feixa de la Morera” i la “Costa de la Solanella”. Verema manual en caixes de 10 kg.
Criança de 12 mesos en bota de roure francès, gra fí i torrat mig i 10 mesos en botella.
Graduació alcohòlica: 13% vol.
Producció numerada: 690 botelles bordeleses de 75cl.
Temperatura de consum recomanada al voltant dels 16º.
Negre de color vermell intens amb tonalitats violàcies, fosques, gairebé blavoses. En nas és complex i canviant, amb l’oxigenació va oferint un ric ventall des de la pruna madura fins a les espècies. Sensació mineral i pas amable i sedós però amb estructura i fermesa. Bon acompanyant dels plats tradicionals de muntanya i carns vermelles.
*Medalla de plata EVOLUCIÓ Syrah 2011en el Concurs Internacional Bacchus 2014 celebrat a Madrid. Organitzat per UEC.
Vi negre: EVOLUCIÓ Pinot Noir 2013
100% Pinot noir*
Altitud de las vinyes: 1.200 metros.
Orientació: Sud.
Terreny: Pissarra.
Clima de muntanya amb influència mediterrània .Primavera i estiu humit i tardor temperada i seca.
Data de verema31 oct. Selecció rigorosa del millor raïm de la “Feixa de la Morera” i la “Costa del Pinot”. Verema manual en caixes de 10 kg.
Criança de 9 mesos en bota de roure francès, gra fí i torrat mig i 3 mesos en botella.
Graduació alcohòlica: 13,5% vol.
Producció numerada: 813 botelles bordeleses de 75cl.
Temperatura de consum recomanada al voltant dels 14ºC
Negre de color vermell pàl•lid amb reflexos granats. Aromes intensos i delicats de fruita vermella i violeta. L’entrada és fresca, el pas de boca dens i ple però alhora lliscant i de textura sedosa, delicada. Perfecte amb peixos de certa textura i greix, com la tonyina i el salmó, i amb carn blanca, conill, ànec, vedella…
*Menció EVOLUCIÓ Pinot Noir 2011 i 2012 en el Concurs Internacional “Mondial des Pinots” celebrat a Suïssa els anys 2013 i 2014 VINEA.
El celler és una empresa familiar formada per l’equip tècnic:
L’Esteve Tor Armengol -enginyer de monts, la Cristina Tor Armengol
-historiadora i comerciant, l’Elena Clemente Peropadre -enginyera
agrònom i el Martí Magrinyà Poblet -enòleg.
“ Mantenir sempre la il·lusió per continuar Imaginant i Evolucionant ” és l’esperit del nostre projecte.